Oferta sprzedaży tusz

Kolo łowieckie Lis w Łagowie oferuje do sprzedaży bezpośredniej tusze zwierząt łownych w skórze w konkurencyjnych cenach:
Dzik - 4 zl/kg
Jeleń - 6 zl/kg łania, byk, ciele - 8 zl/kg
Sarna - 10 zl/kg
Tusze do odbioru osobistego, w zależności od dostępności z chłodni w siedzibie koła, po wcześniejszym umówieniu i rezerwacji tuszy ( oczekiwanie na rozplombowanie chłodni po badaniach na ASF i włośnicy).
Informacje pod nr
tel 603 930 937,
tel 577141627,
tel 602129298
 

 

Wychodząc na przeciw klientom, którzy chcą skorzystać z najzdrowszego obecnie mięsa Koło Łowieckie LIS Łagów rozpoczyna sprzedaż bezpośrednią tusz dzików i saren.
Walory zdrowotne dziczyzny wynikają także z diety dzikich zwierząt. Żywią się roślinami, które oferuje im natura. A ona nie potrzebuje sztucznych nawozów ani pestycydów, żeby obdarować zwierzęta trawą, ziołami, owocami. Poza tym ich mięso jest wolne od antybiotyków i substancji chemicznych dodawanych do paszy. Niektórzy twierdzą, że na jego smak i walory odżywcze wpływa nie tylko dieta dzikich zwierząt, ale i fakt, że są szczęśliwe, bo żyją na swobodzie.
Pamiętajcie, że świnia żeby osiągnąć masę tuszy tucznika tj. około 120 kg rośnie około 4 miesięcy wspomagana sterydami i antybiotykami, dzik natomiast żeby osiągnąć wagę tuszy około 60 kg potrzebuje na to 18-24 miesięcy!
Proszę pamiętać, że jest to towar sprzedawany sezonowo, więc dostępność jest uzależniona od pory roku.
Każda tusza posiada stosowne badania potwierdzone dokumentacją z Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej!
Wszystkie informacje pod podanymi wyżej numerami telefonu bądź mailem :
kolo@lislagow.pl

 

Dlaczego warto jeść dziczyznę?

Dziczyzna jest przede wszystkim znacznie chudsza od mięsa zwierząt rzeźnych –100 g to zaledwie ok. 120 kcal, polecana jest w związku z tym osobom, które chcą schudnąć.

Zawiera więcej białka, i to wartościowszego, bo znacznie bogatszego w aminokwasy egzogenne (organizm sam ich nie potrafi wytworzyć).  Obfituje w witaminy, zwłaszcza z grupy B, i minerały – wapń, fosfor, magnez i ławo przyswajalne żelazo (np. w 100 g karkówki wieprzowej jest  1040 µg tego minerału,  a w 100 g mięsa jelenia – 5000 µg). 

Walory zdrowotne dziczyzny wynikają także z diety dzikich zwierząt. Żywią się roślinami, które oferuje im natura.  A ona nie potrzebuje sztucznych nawozów ani pestycydów, żeby obdarować zwierzęta trawą, ziołami, owocami. Poza tym ich mięso jest wolne od antybiotyków i substancji  chemicznych dodawanych do paszy. Niektórzy twierdzą, że na jego smak i walory odżywcze wpływa nie tylko dieta dzikich zwierząt, ale i fakt, że są szczęśliwe, bo żyją na swobodzie.  

Źródło: https://beszamel.se.pl/dziczyzna/dziczyzna-dlaczego-warto-jesc-dziczyzne,2473/